Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

MULTIPLE ...CHOICE



  Υπάρχει ένας πατροπαράδοτος βουκολικός μύθος που εξακολουθεί να τρομοκρατεί τους έλληνες και να επηρεάζει το ποια γυναίκα θα διαλέξουν και ποια θα αφήσουν. Αναγκαστικά θα μεταφερθώ στον Μεσοπόλεμο εκεί που ξεκίνησαν αυτές οι συμπεριφορές οταν οι έλληνες ήταν ακόμα στα χωριά και έδιναν  πολύ σημασία στο "καθαρό κούτελο" την τίμια γυναίκα - νοικοκυρά και τον λόγο, αλλιώς περπάταγες στην πλατεία και σε έπαιρναν απο πίσω τα πιτσιρίκια φωνάζοντας "ο κερατάς, ο κερατάς" και άλλα βλάχικα που διαβάζουμε στην πεζογραφία και βλέπουμε στην τηλεόραση. Φαντάσου μία ιστορία καπου σε ένα μισοσκότεινο πέτρινο καπηλιό γεματο καπνούς με βαρέλια στο βάθος και θαμώνες αγρότες με σκοτεινιασμένες μούρες που ξεκουράζονται απο τον κάματο. Ο κυρ Μήτσος παραγγέλνει ενα μισόκιλο στον Μανωλιό και καθώς φτάνει η καράφα ακουγεται μια φωνή απ το βάθος να λέει "κερασμένα απο μένα Δημητράκη" και ενα φιλικό χτύπημα στον ώμο... σε απλή δημοτική μετάφραση "εγω σου κανονίζω την γυναίκα, πιές να ξεχάσεις τον πόνο σου..(!)" Καπου εδώ ημαστε αντιμέτωποι με τον αντρικό  εφιάλτη που κράτάει χρόνια όταν ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος και μαζί του και όσοι απόμειναν στο χωριό... Άραγε φταίει η γυναίκα ή ο κυρ Μήτσος με τα λάθος κριτήρια?



   Το '60 ο Μήτσος λεγόταν Δημήτριος, το '80 Τζίμης και το 2011 μπορεί να έχει το ψευδόνυμο sexy_jim στο twitter, ωστόσο ο μύθος στο θέμα του κερατου επιζεί και λειτουργεί αποτρεπτικά καθώς ο Έλληνας σε αυτό ειναι όπως ο προπάππος του. Φρόντισε αν δεν είσαι πολύ fan της μονογαμίας έστω να κερατώνεις αθόρυβα η να διαλέγεις εραστή απο άλλη γειτονιά και πάνω απο όλα μην τον έχεις φίλο στο facebook, μην μας πούνε και πουτάνες. Το κέρατο και απο τις δύο πλεύρες ειναι οπως λέμε απαραίτητο πλέον.Αν και εγώ δεν το ασπάζομαι ο κόσμος μίλησε, και ειπε: σπιτι δίχως κέρατο, δάσος χωρίς έλατο.


   Παρ όλα αυτά οι άντρες δεν έχουν μάθει να οσφρίζονται την σωστη γυναίκα αφού τους προσφέρουμε τα σωματικά καλλη στο πιάτο και η εικόνα πως να το κάνουμε υπερτερει. Ετσι λοιπόν σχέση κάνουν με αυτές που τους αποπνέουν ασφάλεια (νομίζουν), και τις υπόλοιπες τις κερνανε πάντα στα τραπέζια γιατι ειναι και large και μετα ενα one night stand και έξω απο την πόρτα (για αυτο δεν θα πάμε μπροστά). Το πρόβλημα ειναι οτι ποτε δεν μπορούν να ξέρουν, δεν θα πάει καμία να τους πεί "ακου να δείς Μήτσο μου, να την κάνουμε την σχεση γιατι το παίζω πολυ σοβαρή.. μολις όμως βλέπω ποδοσφαιριστή αλλάζω ομαδα αίματος αλλα δεν θα τα χαλάσουμε εκει.." Οπότε το πας λιγο με το ενστικτο λιγο με καμια συμβουλη ενός μεγαλύτερου φίλου και αναγκαστικα με την γνωστή κλασική μέθοδο trial kai error -που θα πει τρώγοντας τα μούτρα σου(!)

    Η προσωπική μου στατιστική εμπειρία δείχνει οτι 1 στις 10 κάνει για σοβαρή σχέση, το πρόβλημα ειναι οτι δεν ξέρεις ποια ειναι ποιά γιατι εδώ που έχουμε φτάσει ειναι όλες μια κοψιά, με μια νυχτερινή βόλτα έχεις δει 100 ίδιες που να ξέρεις ποια ειναι η σωστή επιλογή και δεν θα χοροπηδάει σε αλλα κρεβάτια. Οι περισσότερες γυναίκες αρνούνται να κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβου "μην με περάσει για ευκολη", "να δείξω σοβαρή κοπέλα, για σχέση", το 70% βέβαια κάνει στο δεύτερο αλλα δεν ειναι αυτό το ζητουμενό μας τώρα. Το θέμα δεν ειναι πως αρχίζει μια σχέση αλλα γιατί αρχίζει και πώς εξελίσσεται. Ολα θα φανούν στον Μήνα. Μπορεί να γνωρίσεις την Κατερίνα στις 1 το βράδυ στο κλαμπ και στις 5 να βρίσκεστε στο κρεβάτι και ο ήλιος να σας βρεί μαζι και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και να γνωρίσεις και την Σμαράγδα που θα σου έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν κανει τιποτα απο το πρώτο ραντεβού και στο δέυτερο να εξαφανιστείς.

    Από την άλλη βέβαια ενα πολυπληθές ερωτικό ιστορικό δεν ειναι καθόλου ελκυστικο για εμάς. Ειπαμε ο Έλληνας εκτος απο το οτι μοιάζει στον παππού του ειναι και σεξιστής αλλα τα πράγματα δεν αλλάζουν τοσο εύκολα, αυτο ειναι το υλικό σας κυρίες μου μ' αυτό πρέπει να δουλέψετε. Ενα μικρο νούμερο λοιπόν ειναι πάντα προτιμότερο και να ξέρετε οτι θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιει την ώρα που το ξεστομίζουμε, -έστω και το μειωμένο.
Παρ' όλα αυτα ζητάμε κατανόηση και για τις δύο δεσποινίδες γιατι χωριζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτές με το ανήσυχο πνεύμα, που αναζητούν καινούριες εμπειρίες και ηδονές που με κάθε ευκαιρία σου πετάνε στην μούρη τις λέξεις "παθος" και "ανεξαρτησία". Η δεύτερη κατηγoρία ειναι αυτές που απλα χρησιμοποιούν με εξωστρέφεια την σεξουαλικότητα τους δείχουν να μην έχουν ταμπού αλλα στην ουσία ειναι "σχεσακιδες" και μολις τους κάτσει ηρεμούν -και απο αυτή την κατηγορία μπορουμε να αγοράσουμε. Απο την πρώτη κυρίως νοικιάζουμε και επιστρέφουμε. Επειδή μοιάζουν στην συμπεριφορά ειναι δύσκολο να τις διακρίνει αμέσως ακόμα και το πιο έμπειρο ματι. Το ακόλουθο τέστ βοηθάει αρκετα τους αρχάριους. Κατα την διάρκεια του datting συνοδεύουμε την εν λόγω κυρία σε club, bar η οτιδήποτε μας είναι ευκαιρο. Αν σκανάρει ότιδηποτε αντρικό κινήται στον περιβάλοντα χώρο ενω τις μιλάμε πιανει για 5 ποντους, αν την χαιρετήσουν πάνω απο 3 άντρες για 10 πόντοι αν ειναι σερβιτορος dj ή barman παμε στους 20, σε περίπτωση που ακουστει η φράση "που χάθηκες ρε Μαράκι" πιάνει για 114. Προσοχή στο ενδεχόμενο να ειναι υπερκοινωνική.


  Κάπου εδώ να ξεδιαλύνω μια άλλη γυναικεία παρανόηση. Το να βάζεις τον υποψήφιο να περνάει απο στεφάνια φωτιάς οπως "δεν παιρνω εγω πρώτη τηλέφωνο" ή "δεν του καθομαι αμέσως" δεν δείχνει το ενδιαφέρον σας, αντιθέτως αποδικνύει οτι ως ανασφαλής χρειάζεστε συνεχή επιβεβαιωση και οτι μπαίνετε στην σχέση μονο για να πάρετε. Επειδή καμία σχέση που κυνηγάει ο άντρας περισότερο απο ότι η γυναίκα δεν έχει επιβιώσει και όπως λεει ο λαος "παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι" μαζί με τα άλλα χαρακτηριστικά βάλε στο καζάνι και την δοτικότητα μαζί μετο θάρρος σου και εκφράσου συναισθηματικά δεν δαγκώνει -ακόμα..(!)

   Βέβαια όλα αυτα για τις σχέσεις δεν ειναι και 100% απόλυτα άλλωστε μας τα καταρίπτει και ο Woody Allen σε κάθε του ταινια. Ειναι σίγουρο όμως οτι οι άντρες ψάχνουν "σοβαρές" και αν τις βρούν τις παρατάνε για αλανιάρες, ή γνωρίζουν αλανιάρες και τις σνομπάρουν για σοβαρές -σοβαροφανείς. Σε αυτο οφείλεται το οτι δεν έχουν ωριμάσει αρκετά για να έχουν ένα σωστο πρότυπο στο μυαλό τους ανάλογα με το τι τους ταιριάζει και εκεί είναι το σημείο που εκτιμάς μια σχέση με μεγαλύτερο αφου ξέρει να φερθεί αναλογα γιατι αναγνωρίζει την πάστα σου. Δεν τους κατηγορούμε γιατι έχουμε βαλει και εμείς το χεράκι μας ή αλλιώς εχουμε βγάλει και εμείς το βρακάκι μας..(!)


P.S. Εάν έχετε σκοπό να κερατώσετε καλυτερα μείνετε έξω απο μία σχέση γιατι χαλάτε την πιάτσα, εάν παλι έτυχε... cross your fingers και ελπιζω να ήταν καλο..(!)
Άλλωστε η μοιχεία δεν λιθοβολείται πια ...

2 σχόλια: