Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ

     Ε λοιπόν δεν θα καταλάβω ποτέ πως σκέφτονται οι άνθρωποι..


  Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο- θ'ασχοληθώ με τους Έλληνες ανθρώπους..Ας μην το κάνουμε international και θίξουμε οικογένειες κι ονοματάκια ακόμη δεν ήρθαμε...Ας μιλήσουμε γι'αυτά που ξέρουμε καλύτερα και που συναναστρεφόμαστε περισσότερο..

            Κάνω ,το λοιπόν, αμετάκλητες προσπάθειες καθημερινώς κι αδιαλείπτως 25 χρόνια τώρα -μα το Δία-.

Έχουν αυτό που θέλουν και δεν το θέλουν...δεν έχουν αυτό που θέλουν και το θέλουν..η φύση;η κρίση; η μαλακία στον εγκέφαλο; (????) λέμε τώρα !
Είναι σαν το στοίχημα..κοιτάς απόδοση και παίζεις..απλό πράγμα παιδιά..κι αν σου κάτσει;;;! Ε σου κατσε! Αν όχι next please ντιν ντιν και finito la musica..


            Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στις ερωτικές σχέσεις..ναι.. κι όμως -και ας ακούγομαι λίγο υστέρω- Δεν ξέρουμε τι θέλουμε γενικώς..
Ξεκινάμε μικρά κι αθώα με όνειρα και τα παρελκόμενα,΄λέμε τα γνωστά..θα γίνω πεζοναύτης,αστροναύτης,φορτηγατζής  στο αρσενικό..
και στο θηλυκό ..τραγουδίστρια ηθοποιός,χορεύτρια,οδοντίατρος και ότι άλλο επάγγελμα βγάζει η barbie. (!!!)
.       
Μεγαλώνοντας αλλάζουνε τα πλάνα μας, κοιμόμαστε στη μάνα μας..ΑΚΟΜΑ!! ε..και αρχίζουμε να λαμβάνουμε υπ' όψιν και τα μικροαστικά taboo της ελληνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα να παραμερίζουμε τα πραγματικά μας θέλω και αποφασίζουμε ότι θέλουμε να γίνουμε δικηγόροι,γιατροί,αρχιτέκτονες,αστυνομικοί,στρατιωτικοί..Αυτά είναι τα διαχρονικά που πληρώνονται κάθε μήνα.. Πλέον στη λίστα έχουν μπει και τα επαγγέλματα νέας εποχής ,όπως λέω εγώ..οικονομικοί αναλυτές,διευθυντές σε ναυτιλιακή ,μαρκετίστες κου λου που κου λου που...Να κάνουμε μωρέ περήφανο τον μπαμπά..ε και τη μανούλα..που θα σκάσουν εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν στη θεία Μαρίτσα με ύφος μπλαζέ και αυταρέσκεια να πουν που σπουδάζει το καμάρι τους..

       Κάπως έτσι φτάνουμε ή να σπουδάζουμε κάτι που δεν γουστάρουμε καθόλου “για τα μάτια του κόσμου” που λέει και το άσμα ή κάνουμε πιο χειρονακτικές δουλειές ή του ποδαριού ή οτιδήποτε...ξέρετε..απ'αυτές που σε θεωρούν αποτυχημένο επειδή τις κάνεις..Κάτσε ρε αδερφέ!!!νταξει..Υπάρχουν και οι τυχεροί/συνειδητοποιημένοι που καταφέρνουν να σπουδάσουν αυτό που τους αρέσει. Υπάρχουν κι αυτοί που είναι απλώς συνειδητοποιημένοι και έχουν καταλάβει πως για να φας ψωμάκι πρέπει να μάθεις αυτά που “τραβάνε” κι όχι αυτά που σ'αρέσουν ντε και καλά! Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που γουστάρουν τόσο αυτό που κάνουν, ότι κι αν είναι αυτό, ώστε να προσπαθούν και τελικά να πετυχαίνουν!!


                     
 ΝΑΙ! Υπάρχει κι αυτό προγονόπληκτε ,βλαχοέλληνα!(βλ φώτο)








Καημένο μου παιδί...  σ'έχει χτυπήσει ο ιμπεριαλισμός κατακούτελα και δεν βλέπεις ούτε αυτόν ,ούτε και τίποτ' άλλο!!!!! 
Άσε τα παιδιά σου να γίνουν αυτό που θέλουν και μην βάζεις φραγμούς γιατί θα έρθει η ώρα που μετά από σένα θα πρέπει να βγουν έξω και να μαζέψουν ότι σάλιο μπορεί να τα προμηθεύσει η στοματική τους κοιλότητα και να γλύψουν οποιονδήποτε ,είτε φέρει ανδρικό μόριο είτε όχι ,προκειμένου να βρουν μια θέση...Γιατί το κράτος που έχτισες έχει βάσεις τα “πελατάκια” και τη δήθεν αξιοκρατεία. Τους ζητάς 15 πτυχία για να ' ναι άξια της θέσης  και τελικά την παίρνει ο μπατζανάκης ,της αδερφής ,της συνιφάδας ,της μητέρας του αρμόδιου και το παιδί σου όχι άξιο της θέσης αλλά ούτε της μοίρας του .
Κι δεν κάνει αυτό, θα ανεχτεί τη σκατοσυμπεριφορά κάθε κομπλεξικού μικροτσούτσουνου ή της κάθε ανασφαλούς ασυνουσίαστης για να μην μπαίνει στη διαδικασία να ψάχνει δουλειά κάθε 15ήμερο μ'αυτά που βλέπει και μ' αυτά που ακούει !!!Μακάρι βέβαια να είναι αναγκαστικής φύσεως το πράγμα και να μην μεγαλώσεις άλλον έναν κακομαθημένο μαμάκια ή μια καλοεκπαιδευόμενη πόρνη..

έτοιμη να αρπάξει από τις άλλες το μεγαλύτερο ψάρι που κυκλοφορεί!!Κι εσύ συνεχίζεις να ψηφίζεις τους ίδιους και τους ίδιους ,συνεχίζεις να έχεις το ίδιο σκεπτικό και συνεχίζεις να πιέζεις το παιδί σου να γίνει αυτό που δεν κατάφερες εσύ να γίνεις!!




 Και θα το πάω λίγο παραπέρα..Άντε και τα καταφέραμε,άντε και κούτσα κούτσα κατιτίς το πετύχαμε..ήταν δεν ήταν το αρχικό σχέδιο..ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μ'ένα στόμα μια φωνή..ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΡΑ!
                                                                                                        _ Κ.Σ._


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου